Nieuws

mijnCaress gekwalificeerd voor eOverdracht 4.0

Over eOverdracht

Goede gegevens zijn de basis voor goede zorg. Tijdige en juiste informatie in het hele zorgproces bespaart tijd en voorkomt fouten. Bij de overdracht van verpleegkundige gegevens tussen zorginstellingen is dat nog niet altijd vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt dat 64% van de verpleegkundigen en verzorgenden essentiële informatie mist om het zorgproces in de nieuwe zorgsetting te kunnen voortzetten.

Om dit te verbeteren heeft Nictiz de standaard eOverdracht ontwikkeld. Dit is een verzameling afspraken over de inhoud en techniek van de digitale verpleegkundige overdracht tussen zorginstellingen. De eOverdracht is gebaseerd op de richtlijn verpleegkundige verslaglegging van V&VN. Landelijk werken tientallen zorgaanbieders en hun softwareleveranciers samen aan de implementatie van eOverdracht.

Wat houdt de kwalificatie in?

Nictiz toetst middels een kwalificatieproces of softwareleveranciers voldoen aan de correcte implementatie van de informatiestandaard. Door het ontvangen van de oorkonde kunnen softwareleveranciers aantonen dat hun product of dienst aan de eisen voldoet en daarmee dat zorgverleners op de juiste manier informatie uitwisselen. Nictiz coördineert dit proces en voert de kwalificatie uit.

 

Meer informatie?

Over mijnCaress: https://mijncaress.nl/over-ons/contact/

Over eOverdracht: https://www.samenwerkenaaneoverdracht.nl/

Over Nictiz: https://nictiz.nl/nieuws/eerste-kwalificaties-eoverdracht/

Of neem contact op met je Account manager of Customer Success manager.

Ander nieuws

4 april: Sprintdemo over GDS

Aankomende donderdag 4 april staat de mijnCaress sprintdemo helemaal in het teken van GDS801 voor de paramedische zorg. Tijdens de sprintdemo wordt onder meer aandacht

Lees verder

Toch niet kunnen vinden wat je zocht?