Spraakgestuurd rapporteren met Tell James

Spraakgestuurd rapporteren met Tell James biedt vele voordelen. Het eerste grote voordeel is de enorme tijdsbesparing. Praten gaat namelijk sneller dan typen. Door de rapportage in het ECD, het EPD of in de Zorgapp in te spreken, kun je een tijdsbesparing van maar liefst 25% realiseren. Tijd die ten goede komt aan de zorg en aan de zorgmedewerker zelf. Doordat de rapportage op iedere locatie kan worden ingesproken, is het ook mogelijk deze samen met de cliënt in te spreken. Er wordt daardoor niet langer over, maar met de zorgontvanger gesproken. En omdat de zorgmedewerker niet aan het einde van de dag de administratie in hoeft te kloppen, vergeet hij of zij minder details, waardoor de kwaliteit van de rapportages hoger is. Met spraakgestuurd rapporteren van Tell James is aan het einde van de werkdag het werk daadwerkelijk gedaan.

Tell James

Spraakmodellen en woordenboeken

De software van Tell James is verrijkt met domeinspecifieke spraakmodellen. Daardoor is hij bij uitstek inzetbaar in zorg en welzijn, maar kan hij ook geschikt gemaakt worden voor iedere andere branche. Dankzij het medische woordenboek dat in Tell James is opgenomen, worden de ingesproken behandelingen, medicijnen en medische terminologie direct herkend. Tell James kan zelfs organisatiespecifieke woorden en termen aan het woordenboek toevoegen, zodat ook namen, afdelingen en locaties goed van spraak naar tekst worden omgezet.

Je hoeft bij het inspreken niet bang te zijn dat je jezelf terughoort, alles wat wordt ingesproken wordt direct in tekst omgezet in de rapportage. Tijdens dat proces worden geen gegevens opgeslagen, waardoor Tell James 100% AVG-proof is. Kortom, de toepassing voldoet volledig aan de privacywetgeving. Een prettige gedachte, want medische gegevens moeten nergens anders terechtkomen dan in de veilige omgeving van het ECD of EPD.

Duurzame inzetbaarheid en optimale ondersteuning

Een ander groot voordeel van spraakgestuurd rapporteren, is dat deze innovatie bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Met onze spraaksoftware kunnen medewerkers die minder taalvaardig zijn of dyslexie hebben beter ondersteund worden. Zij hoeven geen lastige medische terminologie of medicijnnamen op te schrijven, maar spreken ze in en de spraaksoftware zet deze in de rapportage op de juiste manier om in tekst. Maar ook mensen met uitvalsklachten zoals RSI zijn geholpen met speech-to-text software; omdat zij hun rapportages niet meer hoeven te typen, kunnen zij weer sneller aan het werk.

 

Bij Tell James zijn we trots op de begeleiding die we bieden tijdens de implementatiefase. Want ook al werkt spraakgestuurd rapporteren heel intuïtief, we begeleiden de zorgorganisaties en alle medewerkers die met onze software gaan werken intensief. We laten zien hoe de software werkt, begeleiden de medewerkers als ze voor het eerste spraakgestuurd gaan rapporteren en zijn continu bereikbaar voor vragen en feedback. We doen er alles aan om de zorgmedewerkers te begeleiden in de overstap naar spraaksturing, zodat ze Tell James ook daadwerkelijk gaan gebruiken en de toepassing niet alleen als app op de telefoon laten staan. Alleen door de juiste begeleiding vanaf de start realiseren we de hoge adoptie en verlichten we daadwerkelijk de administratiedruk.

Toch niet kunnen vinden wat je zocht?

Neem dan gerust contact op en dan helpen wij je verder