Nieuws

PinkRoccade Care ontwikkelt oplossing om veilig te testen met anonieme data

Wist je dat je voor het testen van software altijd gebruik moet maken van anonieme data? En dat je bij het geven van opleidingen niet zomaar een kopie mag maken van je bestaande database? De AVG stelt namelijk dat de database eerst moet worden geanonimiseerd voordat deze ingezet mag worden.

Dataveiligheid is een belangrijk thema voor PinkRoccade Care en voor haar klanten. De leverancier van mijnCaress heeft daarom samen met Datadash een oplossing ontwikkeld voor het veilig omgaan met privacygevoelige gegevens. Dankzij die oplossing wordt de complete database altijd op de juiste manier geanonimiseerd. Dat werkt niet alleen snel en veilig, maar voorkomt ook fouten.

Het anonimiseren van data klinkt complex en tijdrovend en in de praktijk blijkt dit niet bij alle organisaties de juiste aandacht te krijgen. PinkRoccade Care vindt het dan ook haar verantwoordelijkheid om haar klanten te helpen om veilig om te gaan met persoonsgegevens. De gebruiksvriendelijke anonimiseeroplossing die ontwikkeld is samen met Datadash, zet binnen no-time privacygevoelige data om in niet herleidbare gegevens. Het resultaat is een waarheidsgetrouw testbestand dat voldoet aan alle AVG-eisen.

Het veilig omgaan met persoonsgegevens is ook een belangrijk thema voor ‘s Heeren Loo, dat gebruikmaakt van mijnCaress en van Datadash. Benieuwd naar de ervaringen met de oplossing die door PinkRoccade Care en Datadash is ontwikkeld. Lees in dit artikel meer over hoe ’s Heeren Loo hiermee is omgegaan.

Wil je meer weten over het anonimiseren van persoonsgegevens en de manier waarop PinkRoccade Care daarmee kan helpen? Neem dan contact met op met je Customer Success Manager.

Ander nieuws

4 april: Sprintdemo over GDS

Aankomende donderdag 4 april staat de mijnCaress sprintdemo helemaal in het teken van GDS801 voor de paramedische zorg. Tijdens de sprintdemo wordt onder meer aandacht

Lees verder

Toch niet kunnen vinden wat je zocht?